De ijsfabriek

Het Italiaanse ijs dat wij leveren wordt dagelijks vers bereid in onze eigen ijskeuken.
Gemaakt van de puurste en meest verse ingrediënten.

Boerenmelkkoe-en-koe
Wij bereiden ons ijs met boerenmelk van Kaasboerderij Sol uit Hazerswoude.
Deze keuze hebben wij bewust gemaakt omdat de melk een hoger vetpercentage heeft dan volle melk. Dit geeft het ijs een betere structuur en een vollere smaak.
Om het ijs nog romiger te maken voegen wij er nog extra room aan toe.

Puur en vers fruit
Voor onze fruitsmaken (sorbetbasis) gebruiken wij alleen puur en vers fruit.
Hierdoor blijft het ijs lekker fris en ontstaat er geen overdreven zoete nasmaak in de mond.

Callebaut chocolade
Bij Zuliani’s nemen de ijsmakers alleen genoegen met het beste van het beste.
Daarom gebruiken wij voor onze chocolade smaken enkel en alleen de Belgische Callebaut chocolade. Zowel in pure vorm als in de smaken melk en wit.
Voor onze ijsbereiders is de chocolade echter wel een beetje gevaarlijk om mee te werken, zij kunnen er namelijk bijna niet van af blijven.

Noten
De noten die wij voor ons ijs gebruiken halen wij uit diverse regio’s in Italië. Onze hazelnoten en walnoten komen bijvoorbeeld uit Piemonte en onze 44z3Pistachenoten halen wij van Sicilië. Kwaliteit gegarandeerd.

Vanille
Het land van de vanille, Madagascar, hier halen wij onze vanille stokjes vandaan.
Wij houden wel van een goed vanille ijsje dus stoppen wij lekker veel vanille stokjes in ons ijs. Een verrijking voor uw Dame Blanche!

Ons assortiment
Wij bieden +/- 60 smaken aan.
Heeft u bijzondere wensen qua smaken? Dan kunnen wij deze vaak voor u bereiden. Er zijn dus bijna oneindig veel mogelijkheden.

Het ijs kunnen wij zowel in hoog opgemaakte bakken (5.5 l) als in plastic bakken leveren (5 l).

Binnenkort treft u Aardbeienhier een video impressie van onze ijs bereiding.
Prijzen zijn in overleg, afhankelijk van de grootte van de afname.

Een greep uit ons assortiment:

Roomsmaken:

  • Vanille (gemaakt van de beroemde vanille stokjes uit Madagaskar)
  • Chocololade (gemaakt van Callebaut melk callets)
  • Chocolade Puur (gemaakt van Callebaut puur callets)
  • Chocolade Crunch  (met stukjes koek)
  • Witte Chocolade (gemaakt van witte Callebaut callets)
  • Hazelnoot (pure hazelnoot uit de provincie Piemonte in Italië)
  • Pistache (pure pistachenoten van Sicilië)
  • Walnoot (pure walnoot uit de provincie cb424737_callebaut_callets_puurPiemonte in Italië)
  • Amandel (prijs winnend ijs, 2e in jongerenklassement op WK)
  • Malaga (ook wel boerenjongens met rozijnen)
  • Fior di latte (het beste van de melk, een neutrale melk smaak)
  • Yoghurt (een volle romige yoghurt)
  • Yoghurt Amarena (yoghurt met amarena kersen)
  • Panna Amarena (roomijs met amarena kersen)
  • Ciambella (Italiaanse cake)
  • Banaan (gemaakt van heel veel bananen)
  • Stracciatella (roomijs met stukjes chocolade)
  • Strawberry Cheesecake
  • Mojito (de bekende cocktail van rietsuiker en mint)
  • Tiramisu (Italiaans gebak van mascarpone en espresso)
  • Cookies (roomijs met cookies)
  • Cookie Dough Original (roomijs met koekdeeg smaak en stukjes koekjes deeg)
  • Apfelstrudel
  • Kokos (gemaakt van puur kokos)
  • Caramel
  • Bastogne (de beroemde Bastogne koek maar dan in ons ijs)
  • Mokka
  • Zuppa Inglese
  • Advocaat

Sorbet smaken (allemaal op basis van puur en vers fruit):

  • Citroen (met heel veel citroensap, zuur en fris tegelijk, zonder nasmaak)
  • Aardbei-Limoen
  • Aardbei (wij stoppen zo veel aardbeien in ons ijs dat de pitjes je om de oren vliegen)
  • Bloedsinaasappel (lekker fris met een ligt zuurtje)
  • Sinaasappel
  • Mojito (de bekende cocktail met lime en munt)
  • Mango (bereid met de beroemde Alphonso mango’s)
  • Meloen (maar liefst tweeënhalve  meloen in een bak ijs)
  • Watermeloen (1 hele grote watermeloen proppen wij in een bak ijs)
  • Bosvruchten
  • Maracuja
  • Mandarijn
  • Peer
  • Appel
  • Framboos

Naast de genoemde smaken, kunnen wij nog veel meer smaken voor u draaien.
Het is zelfs mogelijk om exclusief voor uw restaurant een bepaalde smaak te ontwikkelen.

Speciaal voor mensen met een allergie hebben wij hieronder een aantal veel gestelde vragen staan.

Heeft u lactose vrij ijs?

Ja, dat hebben wij.
In al onze fruitsmaken, met uitzondering van banaan, zit geen lactose(melksuiker). Deze smaken zijn namelijk op sorbet (water) basis gemaakt.

Welke smaken bevatten gluten?
Onze smaken waar koek in verwerkt is bevatten gluten. De overige smaken niet.

Zitten er noten verwerkt in het ijs?
In onze nootsmaken zitten noten verwerkt.

Om misverstanden omtrent allergieën te voorkomen staat op onze verpakking vermeld of het ijs glutenvrij, lactosevrij of notenvrij is. Daarnaast wordt bij de levering een allergieën kaart mee geleverd.  

Waarom zou u voor Zuliani’s kiezen?
– Topkwaliteit ijs bereid met natuurlijke en pure ingrediënten
– Afspraak is afspraak
– Klantgericht en flexibel
– Deskundig advies
– Een gepassioneerd team
– Bijna onbeperkte mogelijkheden op smaakgebied