Stefano Zuliani ijsbereider Zoetermeer

Een stukje geschiedenis

2012: Stéfano Zuliani start zijn carriere in de ambachtelijke ijsbranche als allround medewerker van ijssalon Jasper & Jansen in de Dorpsstraat. Exact op dezelfde plek als waar nu Zuliani’s Gelato is gevestigd.

2014: Na een jaar van bezinning besluit Stéfano voor zichzelf te beginnen en kocht een ijskar op Marktplaats. Hij startte met het venten van ijs langs scholen in Zoetermeer. Op dat moment nog niet met ijs uit eigen keuken maar daar moest snel verandering in komen.

2015: In dit jaar ontdekte Stéfano een klein gaatje in de markt, namelijk de verhuur van ijskarren. Bedrijven als HABO, Shell, KLM en Opel wisten Zuliani’s te vinden. Niet slecht voor een tweede jaar! Dit maakte dat er geïnvesteerd kon worden in ijsmachines.

Angelina en Stefano Zuliani

2016: De ijskeuken wordt geopend. Een droom die uitkomt, professioneel ijs maken in eigen beheer. “Een ijsje draaien met je eigen receptuur, dat is kicken!” Aldus Stéfano.

2017: Een tweede droom komt uit, Zuliani’s Gelato wordt geopend aan de Dorpsstraat 109a in Zoetermeer. Sindsdien is het Zuliani blauw niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Angelina Zuliani (de zus van) kreeg de smaak ook te pakken en werd de vaste ijsbereider van Zuliani’s.

Team Zuliani's

2018: De smaak van het ijs blijft niet onopgemerkt, er ontstaat steeds meer vraag of Zuliani’s ook kan leveren aan andere ijssalons. Stéfano besluit in te spelen op deze behoefte en begint met leveren.

Ook het team met enthousiaste ijsscheppers breidt inmiddels flink uit. Zij vertegenwoordigen de ijssalon altijd met een glimlach en een gezellig praatje!

2020: Op 29 februari 2020 openen broer en zus feestelijk een tweede vestiging in het Stadshart van Zoetermeer. Like Zuliani’s op Instagram & Facebook en ontvang de tweede bol gratis tijdens de opening. Stay tuned!