Stefano Zuliani ijsbereider Zoetermeer

Een stukje geschiedenis

2012: Stéfano Zuliani start zijn carriere in de ambachtelijke ijsbranche als allround medewerker van ijssalon Jasper & Jansen in de Dorpsstraat. Exact op dezelfde plek als waar nu Zuliani’s Gelato is gevestigd.

2014: Na een jaar van bezinning besluit Stéfano voor zichzelf te beginnen en kocht een ijskar op Marktplaats. Hij startte met het venten van ijs langs scholen in Zoetermeer. Op dat moment nog niet met ijs uit eigen keuken maar daar moest snel verandering in komen.

2015: In dit jaar ontdekte Stéfano een klein gaatje in de markt, namelijk de verhuur van ijskarren. Bedrijven als HABO, Shell, KLM en Opel wisten Zuliani’s te vinden. Niet slecht voor een tweede jaar! Dit maakte dat er geïnvesteerd kon worden in ijsmachines.

Angelina en Stefano Zuliani

2016: De ijskeuken wordt geopend. Een droom die uitkomt, professioneel ijs maken in eigen beheer. “Een ijsje draaien met je eigen receptuur, dat is kicken!” Aldus Stéfano.

2017: Een tweede droom komt uit, Zuliani’s Gelato wordt geopend aan de Dorpsstraat 109a in Zoetermeer. Sindsdien is het Zuliani blauw niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Angelina Zuliani (de zus van) kreeg de smaak ook te pakken en werd de vaste ijsbereider van Zuliani’s.

team zulianis gelato dorpsstraat

2018: De smaak van het ijs blijft niet onopgemerkt, er ontstaat steeds meer vraag of Zuliani’s ook kan leveren aan restaurants en andere ijssalons. Stéfano besluit in te spelen op deze behoefte en begint met leveren.

Vanaf nu is het ijs van Zuliani’s dus ook buiten Zoetermeer te vinden.

2019: Een recordaantal cateringklussen met de ijskarren. Dat mag ook genoemd worden!

Opening stadshart zoetermeer Zuliani's

2020: Op 29 februari van dit bijzondere schrikkeljaar openen broer en zus feestelijk een tweede vestiging, namelijk in het Stadshart van Zoetermeer. Deze ijssalon is het hele jaar geopend, een nieuwe uitdaging!

Ook het enthousiaste team breidt inmiddels flink uit. Stéfano en Angelina staan er zeker niet alleen voor. Zij hebben nu ongeveer 24 ijsschepers (verdeeld over de twee salons) in dienst. Daarnaast een assistent-ijsmaker in de ijskeuken, een vaste kracht voor de catering, een chauffeur en een marketeer. Reken maar uit…

Angelina-Zuliani-oliebollen

Zuliani’s in de winter!

Een nieuwe stap: Oliebollen! Vanaf 30 oktober 2020 is het avontuur begonnen voor team Zuliani’s. De vrieskasten in de winkel van het Stadshart hebben plaatsgemaakt voor de grote frituurpan! In de wintermaanden zal deze winkel open blijven en wordt hier elke dag vers gebakken.

Na een geslaagd openingsweekend kan elke liefhebber hier terecht voor: Oliebollen zonder en met rozijnen & krenten, appelbeignets en Berlinerbollen. Maar ook gevulde oliebollen met Nutella of stoofpeer!

November, december en januari verkrijgbaar.

Zuliani-ijstaart-Rudolf

IJstaarten

Met trots presenteerde wij dit jaar ook voor het eerst onze ijstaarten voor Sinterklaas en Kerst. Angelina kon haar creativiteit hier goed in kwijt en creëerde prachtige ijsdesserts voor de feestdagen.

Het is aftellen naar december 2021… Want dit gaan wij zeker nog eens doen!