Allergenen Zuliani’s IJs

Iconen bij Zuliani’s

Wij werken in de ijssalons met handige iconen. Omdat wij zoveel verschillende en afwisselende smaken maken, hebben wij ervoor gekozen om in de ijssalons bij alle smaken duidelijk aan te geven welke allergenen er in het ijs zitten.

De iconen staan op de naambordjes aangegeven, in de vitrine. Zoals te zien op de afbeelding aangegeven met: bevat lacose, bevat gluten, bevat pinda’s/noten, bevat ei.

Omdat wij ons ijs zelf bereiden weten wij echt alles van de ingrediënten. Onze ijsscheppers in de winkels kunnen hier ook alles over vertellen. Twijfelt u of heeft u een speciale wens? Bel met Stéfano op 06 – 39 13 72 35.

Allergenen Zuliani

Glutenvrij ijs & hoorntjes

Een glutenallergie? Bij Zuliani’s heeft u altijd keuze uit verschillende smaken welke geen gluten bevatten. Wanneer u kiest voor één van onze sorbetsmaken, bent u verzekerd van een ijsje zonder gluten. Sorbet ijs is gemaakt van puur fruit en zonder een basis van melk. Ook voegen wij – behalve fruit – geen extra ingrediënten toe.

U kunt altijd vragen om een glutenvrij hoorntje (zijn ook lactosevrij)! Deze hebben wij apart voor u liggen, dus het is wel noodzaak dat u dit zelf aangeeft.

Zulianis glutenvrij

Koemelkallergie of zwanger?

Een koemelkallergie? Bij Zuliani’s heeft u altijd keuze uit verschillende smaken welke geen lactose bevatten. Wanneer u kiest voor één van onze sorbetsmaken, bent u verzekerd van een ijsje zonder lactose. Sorbet ijs is gemaakt van puur fruit en zonder een basis van melk. Ook voegen wij – behalve fruit – geen extra ingrediënten toe.

Bent u zwanger? Niet getreurd. Het ijs van Zuliani’s Gelato wordt inderdaad met boerenmelk bereid, maar wij pasteuriseren de melk. Dit maakt dat wanneer u zwanger bent, gewoon van ons ijs kan genieten!

Zulianis lactosevrij ijs

Suikervrij ijs

Aan vrijwel alle smaken ijs die wij bereiden wordt suiker toegevoegd. De reden hiervoor is de structuur en het smeltgedrag van het ijs. We zullen u niet met de materie vermoeien, maar in het kort: suiker is nodig om het ijs in de vitrines “schepbaar” te houden.

Uiteraard begrijpen wij de vraag naar suikervrij ijs en inmiddels hebben wij voor ons aardbeienijs een perfect recept kunnen maken, zónder suiker. Wij hebben het suikervrije aardbeienijs apart verpakt in de ijssalons op voorraad, vraag hier om bij onze ijsscheppers!

Wij hopen binnenkort uit te breiden met andere suikervrije (fruit-)smaken.