๐‘ฉ๐’๐’ ๐’—๐’‚๐’ ๐’๐’–๐’๐’Š๐’‚๐’๐’Š'๐’” ๐Ÿฅฐ Dรฉ lekkernij tijdens Oud & Nieuw. Een traditie die vandaag de dag nog in volle glorie wordt omarmd.๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐˜๐—ผ๐—ฐ๐—ต ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—ผ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—น?Nederlanders genieten traditie getrouw elk jaar van de oliebol in de decembermaand. In oude kookboeken van 1667 stond het eerste recept van de aller eerste 'oliekoecken'. De ingrediรซnten zijn houdbaar en verkrijgbaar in de winter en de bollen zijn een goede bewapening tegen de kou. De oorsprong is dat mensen extra voor elkaar zorgen in de donkere koude maanden en zij maken de feestdagen zo gezellig mogelijk, er was vroeger tenslotte nog geen elektrisch licht. Mensen gingen langs de deur om een lied te zingen. Inruil daarvoor kregen zij iets te eten of te drinken, en dit was vaak de oliebol… En vroeger heette het een oliekoek omdat ze plat waren, doordat er maar een dunne laag olie werd gebruikt. Sinds de komst van de frituurpan, kennen wij de ronde bollen!Zuliani's weet inmiddels als geen ander hoe je perfecte grote bollen maakt. Kom morgen nog even langs, we zijn geopend vanaf 08:00 uur en de laatste oliebollen gaan om 16:00 uur het vet in!Geopend tot we leeg zijn, uiterlijk 17:00 uur! ๐Ÿ“ธ Foto van Anita Pictures It

Geplaatst op: 30-12-2020

๐‘ฉ๐’๐’ ๐’—๐’‚๐’ ๐’๐’–๐’๐’Š๐’‚๐’๐’Š'๐’” ๐Ÿฅฐ Dรฉ lekkernij tijdens Oud & Nieuw. Een traditie die vandaag de dag nog in volle glorie wordt omarmd.๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐˜๐—ผ๐—ฐ๐—ต ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—ผ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—น?Nederlanders genieten traditie getrouw elk jaar van de oliebol in de decembermaand. In oude kookboeken van 1667 stond het eerste recept van de aller eerste 'oliekoecken'. De ingrediรซnten zijn houdbaar en verkrijgbaar in de winter en de bollen zijn een goede bewapening tegen de kou. De oorsprong is dat mensen extra voor elkaar zorgen in de donkere koude maanden en zij maken de feestdagen zo gezellig mogelijk, er was vroeger tenslotte nog geen elektrisch licht. Mensen gingen langs de deur om een lied te zingen. Inruil daarvoor kregen zij iets te eten of te drinken, en dit was vaak de oliebol… En vroeger heette het een oliekoek omdat ze plat waren, doordat er maar een dunne laag olie werd gebruikt. Sinds de komst van de frituurpan, kennen wij de ronde bollen!Zuliani's weet inmiddels als geen ander hoe je perfecte grote bollen maakt. Kom morgen nog even langs, we zijn geopend vanaf 08:00 uur en de laatste oliebollen gaan om 16:00 uur het vet in!Geopend tot we leeg zijn, uiterlijk 17:00 uur! ๐Ÿ“ธ Foto van Anita Pictures It
๐‘ฉ๐’๐’ ๐’—๐’‚๐’ ๐’๐’–๐’๐’Š๐’‚๐’๐’Š'๐’” ๐Ÿฅฐ Dรฉ lekkernij tijdens Oud & Nieuw. Een traditie die vandaag de dag nog in volle glorie wordt omarmd.๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐˜๐—ผ๐—ฐ๐—ต ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—ผ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—น?Nederlanders genieten traditie getrouw elk jaar van de oliebol in de decembermaand. In oude kookboeken van 1667 stond het eerste recept van de aller eerste 'oliekoecken'. De ingrediรซnten zijn houdbaar en verkrijgbaar in de winter en de bollen zijn een goede bewapening tegen de kou. De oorsprong is dat mensen extra voor elkaar zorgen in de donkere koude maanden en zij maken de feestdagen zo gezellig mogelijk, er was vroeger tenslotte nog geen elektrisch licht. Mensen gingen langs de deur om een lied te zingen. Inruil daarvoor kregen zij iets te eten of te drinken, en dit was vaak de oliebol... En vroeger heette het een oliekoek omdat ze plat waren, doordat er maar een dunne laag olie werd gebruikt. Sinds de komst van de frituurpan, kennen wij de ronde bollen!Zuliani's weet inmiddels als geen ander hoe je perfecte grote bollen maakt. Kom morgen nog even langs, we zijn geopend vanaf 08:00 uur en de laatste oliebollen gaan om 16:00 uur het vet in!Geopend tot we leeg zijn, uiterlijk 17:00 uur! ๐Ÿ“ธ Foto van Anita Pictures It